Странични реакции след хирургична операция на стомаха

 

Като се има предвид, че над 60% от всички случаи на ГИСТ започват развитието си от клетките на стомаха, естествено, това е и най-честата хирургична операция, през която пациентите с това рядко заболяване преминават.

В наши дни, много рядко може да се наложи отстраняване на целия стомах, много по-типични са частичните резекции. Каквато и да е вашата операция, трябва да знаете, че различните организми се адаптират към новото си анатомично състояние по различен начин и за различен период от време.

Разбира се, най-тежко е началото – захранване, непознаване на индивидуалните особености на тялото ви, нови усещания, които макар и приемани за нормални в такива случаи, често са причина за тревога.

По-долу, можете да прочетете малко подробности за някои по-чести проблеми след операция на стомах:Бързо засищане
Сутрешно повръщане
Дъмпинг синдром
Стомашен дискомфорт и колики
Диария
Съвети за хранене след операция на стомах


Странични реакции след операция на стомаха Странични реакции след оперативно отстраняване на далака Странични реакции след операция на черен дроб Живот с илеостома (колостома) уростома Странични реакции след оперативно отстраняване на детеродните органи при жените


Нежелани странични реакции от хирургичното лечение Нежелани странични реакции от лекарственото лечение Нежелани странични реакции от лечението с регорафениб

 
This template downloaded form free website templates