Нежелани странични реакции при лечение на ГИСТ

 

Понякога чувството на дискомфорт може и да не е свързано с лечението. Затова е много важно да се определи причината за него – дали това което ви с е случва е последица от оперативно променената ви анатомия, или е от приема на медикамента, с който се лекувате, или пък е нещо съвсем различно, просто част от тези неразположения които съпътстват живота на всеки човек. Една погрешна преценка за състоянието ви може да бъде причина за ненужно прекъсване на лекарственото ви лечение – знаем, че не е желателно. Погрешната преценка може да бъде причина за неглижирането на друг ваш здравословен проблем, несвързан с ГИСТ и той да се задълбочи.

Друг момент е, че неразположението ви може да е причинено от естествения ход на болестта. Затова по време на клинични изпитвания пациентите приемащи плацебо често са докладвали същите странични реакции както тези приемали съответното лекарство.

Тук сме маркирали някои от най-честите нежелани странични реакции от лечението на ГИСТ. Те могат да ви се сторят много, но в повечето случаи пациентите се сблъскват с част от тях, а когато се потърси своевременно помощ и съвет от лекаря, нещата може лесно да се контролират.

Опитали сме се да дадем някои съвети как да си помогнете сами и как по-лесно да се ориентирате и разпознавате някои симптоми, но всичко тук по никакъв начин не може да замести консултацията и съвета на вашия лекуващ лекар – той най-добре ви познава и може да вземе най-доброто решение за вас.

 


Нежелани странични реакции от хирургичното лечение Нежелани странични реакции от лекарственото лечение Нежелани странични реакции от лечението с регорафениб

 
This template downloaded form free website templates