Странични реакции след операция на черен дроб

 

Пациентите с ГИСТ, на фона на развитието на болестта и нейното комплексно лечение, могат да претърпят операция или друга хирургична манипулация на черния дроб. Това се случва в случаите, в които болестта се е разпространила (метастазирала) в този орган. Когато се прецени категорична полза за пациента, хирурзите пристъпват към премахването на тази част от него, в която се откриват метастазите.

Черният дроб е единствения орган в човешкото тяло, който има способността да се саморегенерира. Там, с помощта на определени ензими, се усвояват лекарствата за лечение на ГИСТ - иматиниб , сунитиниб и регорафениб.

След операция, този орган успява да се възстанови за няколко месеца, но въпреки това е задължително да се спазва щадящ хранителен режим. Обсъдете подробно с лекуващия ви лекар, кои храни да избягвате и с кои да му помогнете. Най-общо е желателно да се поддържа диета с нетлъсти меса, риба и млечни продукти. Белтъчините подпомагат възстановяването на чернодробните клетки. Разбира се, алкохолът се изключва.
---------------------------------------------------------------------------

www.cancerhelp.org.ukПрочетете за локалните аблативни техники при лечение на чернодробни метастази

 
Странични реакции след операция на стомаха Странични реакции след оперативно отстраняване на далака Странични реакции след операция на черен дроб Живот с илеостома (колостома) уростома Странични реакции след оперативно отстраняване на детеродните органи при жените


Нежелани странични реакции от хирургичното лечение Нежелани странични реакции от лекарственото лечение Нежелани странични реакции от лечението с регорафениб

 
This template downloaded form free website templates